Få alkoholbehandling med hjælp til familien

//Få alkoholbehandling med hjælp til familien

Få alkoholbehandling med hjælp til familien

Når et medlem af en familie bliver ramt af et misbrug, er det hele familien, som bliver ramt. Som kæreste eller ægtefælle til en alkoholiker eller en anden form for misbruger, er det nemt at komme til at udvikle en adfærd, som faciliterer misbruget. Man vil gerne holde sammen på familien, og man er – med rette – bange for reaktionen, hvis man konfronterer den misbrugsramte med vedkommendes dårlige og destruktive vane. Det er ikke noget ukendt fænomen, at en misbruger, som konfronteres med sit misbrug, vil reagere med aggresivitet, og faktisk hellere støder familie og venner fra sig, førend vedkommende dropper sit forbrug af stoffer eller alkohol.

Alkoholbehandling – for familiens skyld

Som tæt pårørende – for eksempel samlever – kan det være vanskeligt nok at skulle forholde sig til et misbrug. Men dem, der går værst ud over, er altid børnene. Børn i en misbrugsramt familie har ikke mulighed for at vælge denne fra. De er fanget i en virkelig dårlig familie dynamik, som i allerværste fald kan tilføje dem livsvarige mén.

Alle undersøgelser peger på, at børn, som vokser op med en misbrugsramt forælder, er ekstra udsatte for selv at udvikle et misbrug i løbet af deres voksenliv. Og de fleste børn, som kan berette om en barndom med en alkoholiseret mor eller far, oplever selv problemer i forbindelse med deres forhold til andre mennesker. Derfor er det ekstra og særligt vigtigt at du som den ansvarlige voksen er dig dit ansvar bevidst, og sørger for, at såvel den misbrugsramte som resten af familien kommer i professionel behandling, før det er for sent.

Alkohol hjælp med sideløbende familieforløb

Hos Behandlingscenter Stien kan hele familien få tilbudt terapeutisk behandling, samtidig med at den direkte misbrugsramte modtager afvænning. Dette vil styrke familiens fællesskab, således at et nyt liv kan bygges op uden alkohol og afhængighed. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

By | 2019-03-14T18:02:22+00:00 marts 14th, 2019|alkoholbehandling|Kommentarer lukket til Få alkoholbehandling med hjælp til familien

About the Author: