Få hjælp til afvænning på et godt misbrugscenter

//Få hjælp til afvænning på et godt misbrugscenter

Få hjælp til afvænning på et godt misbrugscenter

Har du kendskab til en person i din nære omgangskreds som er havnet i – eller er på vej ud i – et stofmisbrug, et alkoholmisbrug, eller måske ludomani? Så er det om at skride ind hurtigst muligt, inden det er alt for sent. Uanset hvad der er objektet for en afhængighed og et deraf følgende misbrug – om det så er alkohol, gambling, sex, receptpligtig medicin eller hård, ulovlig narkotika – så er det vigtigt, at den misbrugsramte kommer i behandling, så der kan blive taget professionel hånd om vedkommende.

Hvordan foregår en effektiv misbrugsbehandling på et misbrugscenter?

Når du først er kommet over den sværeste hurdle, som handler om at konfrontere den misbrugsramte med hans eller hendes problem, er det vigtigt, at der foreligger en plan for det videre forløb. Ellers risikerer du, at du atter mister din nære eller kære til misbruget. Vedkommende vil hurtigt falde i igen efter en konfrontation eller intervention, simpelt hen på grund af skammen over den nyfundne erkendelse.

Vil du være sikker på, at du får vendt den nedadgående spiral, bør du således sørge for at alliere dig med en professionel misbrugskonsulent, som kan hjælpe dig med at finde den optimale behandling til den misbrugsramte. Denne kan for eksempel foregå på et anerkendt misbrugscenter, hvor den misbrugsramte kan modtage behandling og terapi sammen med ligesindede, og under ledelse af sundhedsprofessionelle (læger, sygeplejersker, terapeuter og andre behandlere) med speciale i – og erfaring inden for – misbrugsbehandling.

På Behandlingscenter Stien behandles alle typer misbrug efter Minnesota modellen, som er en anerkendt og succesfuld behandlingsmetode, baseret på Anonyme Alkoholikeres berømte 12 trins program. Her kan den misbrugsramte få tid, fred og ro til refleksion og til at komme til bunds i de problemer, som har foranlediget misbruget – og ikke mindst at komme overens med de personer, som misbruget også har berørt.

Læs mere om behandling af afhængighed på behandlingscenter-stien.dk

By | 2018-10-27T16:58:17+00:00 oktober 27th, 2018|Misbrugscenter|Kommentarer lukket til Få hjælp til afvænning på et godt misbrugscenter

About the Author: