Kig indad: Har du brug for alkoholbehandling?

//Kig indad: Har du brug for alkoholbehandling?

Kig indad: Har du brug for alkoholbehandling?

Det er ofte ens omgangskreds, der bamler med alarmklokkerne foran en med, at man har et alkoholmisbrug og har brug for alkoholbehandling.

Problemet er bare ofte, at selvom det er virkelig velmenende fra ens nærmeste, så er man ofte selv så hårdt ramt, lever i tåger og kører på rutinen, og man ikke selv bemærker faresignalerne og reagerer i tide.

Derfor bliver resultatet ofte, at man tyer til alkoholbehandling halvhjertet, fordi man gerne vil lægge ro på gemytterne og genskabe status quo for dem, man holder nær, for ikke at gøre dem bange eller bekymrede – og så giver man sig selv lov til at misbruge alkohol i smug.

For jo længere tid man har været afhængig af alkohol, desto sværere kan det ofte vise at blive, at vise misbrugeren, at vedkommende har et problem og har brug for behandling.

Misbrugeren har nemlig vænnet sig til en tilværelse, der er oversvømmet med alkohol, og måske er det endda blevet så vigtigt en ledsager i vedkommendes tilværelse, at personen ikke kan forestille sig livet uden – nogle mennesker kan endda rent fysisk ikke fungere i en hverdag uden alkohol, ellers får de abstinenser.

Misbrugeren kan ofte godt selv se, at den måske er lidt gal, men undskyldninger har man nok af om, at det bare er en periode, man drikker; man kan stoppe, når man vil; så galt er det heller ikke og så videre og så videre…

Så for at en alkoholbehandling virkelig skal virke, så skal man selv som misbruger kunne kigge indad og se, hvor galt det står til med en selv, så man har lyst til at forandre ens liv til det bedre – for ens egen skyld.

Det kan nemlig være en hård og sej kamp at holde sig fra alkohol resten af livet, specielt i en kultur som Danmarks, der er inficeret af druk på mange områder, men hvis man virkelig lægger sig i selen for at gøre en gennemgribende forandring, så skal det nok lykkes.

 

Hvis du mener, det er tid til alkoholbehandling for dig, så foreslår vi at læse videre her:

https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

By | 2019-01-15T23:29:03+00:00 januar 15th, 2019|alkoholbehandling|Kommentarer lukket til Kig indad: Har du brug for alkoholbehandling?

About the Author: