Vand din have miljørigtigt

//Vand din have miljørigtigt

Vand din have miljørigtigt

Hvis du elsker din have og havearbejde generelt, og du samtidigt gerne vil beskytte miljøet, har du så overvejet, hvordan du vander din have? Den har jo brug for vand i de tørre perioder, hvis den skal holdes fin og grøn og det hele ikke skal visne. Arbejdet med din køkkenhave og de smukke blomster må ikke være spildt, fordi du vil passe på miljøet (og dine penge), men hvad gør du? 

På husblog.dk kan du finde inspiration til havevanding på den miljørigtige måde.

Gode råd til havevanding

Du bør naturligvis kun vande, når planter og græs har behov for det, så kig efter på jord og planter i stedet for automatisk at vande hver dag om sommeren. Græs, buske og træer har dybe rødder, som du sikkert ved, og de kan klare sig længe uden vand. Staudebede kan også tørste længe, så kig efter om planterne er begyndt at  hænge, før du vander.

Mange gange kan du nøjes med at vande spiselige afgrøder og blomster. Sommerblomster, krydderurter, planter, blomster i krukker og nye staudebede har brug for din opmærksomhed og skal ofte vandes hveranden dag, bortset fra hvis det har regnet.

Når du så endelig vander græs, buske og træer efter en tør periode, skal de til gengæld have meget vand. Dine blomster og planter har med meget vand mulighed for at skabe et lager af fugt et godt stykke nede i jorden. De vænner sig endda til kun at få vand et par gange om ugen.

Vand morgen eller aften

Fordampningen af vand er mindre om morgenen og om aftenen. Solen er stærk midt på dagen og kan hurtigere tørre den nyvandede jord, så vand morgen eller aften.

Det optimale er naturligvis at bruge regnvand, og du kan købe en regnvandsbeholder til at opsamle. På husblog.dk kan du se, hvordan du monterer den. Du kan også anvende drypslange, der anvender mindst muligt vand og udnytter vandet mest muligt.

By | 2020-12-27T16:15:57+00:00 december 27th, 2020|Havevanding|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment